10.06.2024

Συνάντηση εργασίας για το έργο MarineWIND στην Ελλάδα.

Στις 29 Μαΐου, η Q-PLAN INTERNATIONAL σε συνεργασία με τη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Εργαστήριο συν-δημιουργίας του MARINEWIND στην Ελλάδα, στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, εστιάζοντας στις απόψεις της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την ανάπτυξη Πλωτών Υπεράκτιων Αιολικών Τεχνολογιών (ΠΥΑΤ) στην Ελλάδα.

Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών του εργαστηρίου, περισσότεροι από 35 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις του Θαλάσσιου Χωρικού Σχεδιασμού, τις διαθέσιμες τεχνολογίες Υπεράκτιων Ανεμογεννητριών καθώς και τις προκλήσεις και προοπτικές που τις διέπουν.

Επιπλέον, συμμετέχοντες και ομιλητές ανέλυσαν εκτενώς μέσα από συζήτηση, το θέμα της κοινωνικής αποδοχής τέτοιων επενδύσεων και έργων. Μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στους φόβους και ανησυχίες των τοπικών κατοίκων αλλά και στα πιθανά οφέλη για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, καθώς και τα πολύτιμα συμπεράσματα που προέκυψαν, θα τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές δραστηριότητες του MARINEWIND, συνεισφέροντας στην πορεία της Ελλάδας προς την ταχύτερη ανάπτυξη των ΠΥΑΤ και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής τους.

FacebookXLinkedInEmail