13.03.2024

2o Εργαστήριο συν-δημιουργίας για το έργο MarineWIND στην Ελλάδα

Στις 8 Μαρτίου, η Q-PLAN INTERNATIONAL οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Εργαστήριο συν-δημιουργίας του MARINEWIND στην Ελλάδα, στο χώρο της έκθεσης Renewable EnergyTech, εμβαθύνοντας στον κόσμο των Πλωτών Υπεράκτιων Αιολικών Τεχνολογιών (ΠΥΑΤ).

Μέσα από το πρόγραμμα ομιλιών του εργαστηρίου, περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το νομοθετικό πλαίσιο, τα οφέλη καθώς και τις υφιστάμενες τεχνολογίες σχετικά με τις ΠΥΑΤ. Επιπλέον, συζητήθηκαν αναλυτικά οι προκλήσεις και τα εμπόδια που δυσκολεύουν την ανάπτυξη των ΠΥΑΤ στην Ελλάδα, όσο και για τους παράγοντες που την ευνοούν.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, καθώς και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτά, θα τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές δραστηριότητες του MARINEWIND και θα συνεισφέρουν στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη ΠΥΑΤ.

Το Εργαστήριο συν-δημιουργίας στήριξαν με την ενεργό συμμετοχή τους τα Ευρωπαϊκά έργα WENDY και SKILLBILL. Παράλληλα, η έκθεση έδωσε την ευκαιρία στα 3 Ευρωπαϊκά έργα να έρθουν σε επαφή με ειδικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να ανταλλάξουν απόψεις για επίκαιρα ζητήματα τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

FacebookXLinkedInEmail